Naar de hoofdinhoud

Bezoekers PVT Salto hebben Covid Safe Ticket nodig

Gepubliceerd op 07/01/2022

Sinds 1 november kunnen Vlaamse voorzieningen voor residentiële opvang van kwetsbare personen het Covid Safe Ticket (CST) vragen aan bezoekers om toegang te krijgen tot het gebouw. Ook in het PVT Salto vragen we voortaan een Covid Safe Ticket aan onze bezoekers*. We voeren deze extra maatregel in om bezoek te kunnen blijven garanderen.

Daarnaast blijft het verplicht om een chirurgisch mondneusmasker te dragen in de gebouwen van PVT Salto en OPZ Geel en vragen we om de standaard voorzorgsmaatregelen te respecteren (hygiëneregels, activiteiten bij voorkeur in de buitenlucht, afstand houden, nauwe contacten beperken …).

*In de cafetaria van het OPZ Geel en in ’t Vooruitzicht is het Covid Safe Ticket verplicht (volgend op de regels voor de horeca). 

Hoe kunt u een Covid Safe Ticket verkrijgen?

Er bestaan 3 verschillende soorten certificaten:

  • Een vaccinatiecertificaat bewijst dat u volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus.
  • Met een testcertificaat kunt u bewijzen dat u een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was.
  • Een herstelcertificaat toont aan dat u hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test.

U kunt het Covid Safe Ticket via een app op uw smartphone tonen of u kunt het afprinten op papier.

1. Installeer de app op uw smartphone

De app kan gedownload worden via de Play Store (Google) of App store (Apple). Na installatie moet u zich aanmelden met een digitale sleutel (zoals Itsme) en zijn uw certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren. Meer informatie over Itsme vindt u op: Aanmelden via itsme | Vlaanderen.be

2. Print uw Covid Safe Ticket 

U surft naar MijnGezondheid.be, MijnBurgerprofiel, MyHealthviewer of Helena. U meldt zich aan met een van de digitale sleutels, bijvoorbeeld ItsMe. Op de website staan uw certificaten. U kunt ze downloaden en afdrukken. Druk zeker het certificaat van volledige vaccinatie af (dosis 2/2).

3. Vraag uw Covid Safe Ticket telefonisch aan

Lukt het u niet om de app te installeren of het ticket af te printen? U kunt ook 24/24 de helpdesk bellen op 078 78 78 50. Uw  vaccinatiecertificaat wordt in dat geval per post opgestuurd. Hou er rekening mee dat uw certificaat ongeveer een week onderweg is.

Meer informatie?

Ga naar https://covidsafe.be/nl/veelgestelde-vragen.